Saunat

Rantasauna, kylpytynnyri ja ulkoporeallas

Vuonna 2010 rakennettu 25 neliömetrin rantasauna käsittää löyly-, pesu- ja pukuhuoneen, jossa pieni puulämmitteinen tunnelmatakka. Löylyhuoneen parvelle mahtuu saunomaan kerralla viisi henkilöä. Saunan kiuas ja vesipata ovat puulämmitteisiä. Pesutilassa on kuumavesivaraaja, lattialämmitys sekä suihku. Kesällä vesi tulee pesuhuoneeseen järvestä ja talvella kaivosta. Löyly- ja pesuhuoneen yläpuolella on nukkumaparvi neljälle henkilölle. Saunarakennukseen kuluu lisäksi lasitettu eteistila vilvoittelua varten ja sen yläpuolella oleva pieni parveke, jonne käynti on makuuparven kautta. Saunarakennuksen edessä on laaja lämpökäsitellystä puusta rakennettu terassi kalusteineen ja grillikatos sekä terassiin integroituna puilla lämpiävä kylpytynnyri ja aina valmis ulkoporeallas. Portaat terassilta johtavat suoraan laiturille. Rannassa on lisäksi pieni erillinen terassi parikeinua ja lepotuolia varten sekä erillinen ulkokäymälä. Rannasta löytyy myös nuotiopaikka grillausta varten, veneitä ja kanootti sekä pelastusliivit.

Savusauna

Rantasaunan viereen vuonna 2017 valmistuneen hirsisen savusaunan lauteille mahtuu löylyttelemään yhtäaikaa kymmenkunta saunojaa. Rantasaunan pesutilat ovat myös savusaunojien käytössä. Savusaunan yhteydessä on isoilla lasi-ikkunoilla varustettu suojainen eteinen, jossa voi vilvoitella ja nauttia virvokkeita löylyjen lomassa. Savusaunalta johtaa portaat suoraan järvelle, jos haluaa löylyjen lomassa pulahtaa välillä järven vilvoittaviin vesiin. Savusaunan edustalta löytyy myös Ikitaito Oy:n rakentama nuotiogrilli varustuksineen.

Saunojen lämmitys ja käyttö

Mikäli SyVillassa on samanaikaisesti vuokralla useita eri ryhmiä/henkilöitä tulee ranta-ja savusaunan, kylpytynnyrin sekä ulkoporealtaan käyttövuoroista sopia erikseen mökkitalkkarin kanssa. Muutoin rantasauna, kylpytynnyri sekä ulkoporeallas ovat vuokralaisten vapaassa käytössä saunamaksua vastaan. Sen sijaan savusaunan lämmityksestä huolehtii aina mökkitalkkari.

Saunan edustalla ranta on matala ja hiekkapohjainen, erinomainen lapsiystävällinen uimaranta.

Ranta- sekä savusauna, kylpytynnyri ja ulkoporeallas ovat myös vuokrattavissa erikseen sopimuksen mukaan esim. saunaillan järjestämiseksi. Rantasaunan ja kylpytynnyrin voi varata joko valmiiksi lämmitettynä tai lämmityksen voi hoitaa itse. Savusaunan lämmityksestä huolehtii aina mökkitalkkari.

SyVilla

Syväniementie (Syväniemen metsätie) 119-47
39700 Parkano

Yhteystiedot


Tuulia Syvänen
tuulia@honestyeurope.com
+358 44 287 5400
#LH-Geopark
#Parkano
#Lomamökki
#Vuokramökki
#Luontoretket
#Majoitus
#Rantasauna
#Savusauna

Geopark
Visit Parkano