Aktiviteetit

Ohjatut luontoretket

Kintukan luonto- ja virkistyspalvelut – kintukka.fi – järjestää ryhmille opastettuja retkiä lähialueen luonto- ja kulttuurikohteisiin. Kiinnostavia kohteita ovat mm. Alkkianvuori, Parkanon metsämuseo, Kaidatvedet luontopolkuineen, Aitonevan turvemuseo, Kihniön Käskyvuori, Seitsemisen kansallispuisto, Kauhanevan ja Pohjankankaan kansallispuisto sekä Hämeen- ja Pohjankangas.

Aikamatka Hämeenkankaan metsien vaiheisiin

Pohjois-Satakunnassa sijaitseva Hämeenkangas on hieman yli 20 km pitkä harjujakso, joka kuuluu osaksi Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-aluetta. Ihmisen toiminta on muovannut Hämeenkankaan metsiä vuosisatojen saatossa varsin kovalla kädellä. Runsaat sata vuotta sitten osa alueen metsistä oli totaalisesti tuhoutunut ja tilalle oli syntynyt hiekka-aavikko. Aavikoituneet alueet ovat sittemmin metsittyneet uudelleen osin ihmisen toimesta ja osin luontaisesti.

Patikkaretken aikana opas kertoo alueen geologiasta, kulttuurihistorisasta, metsien käytöstä ja omistussuhteista kautta aikojen sekä kuivien karujen kangasmetsien ekologiasta. Tulet yllättymään, miten ainutlaatuinen ja monipuolinen historia Hämeenkankaan metsillä onkaan. Hämeenkangas  on yksi Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-alueen luontokohteista. Kokoontuminen Jämi Areenan edessä.

Kesto: 2-3 tuntia
Saatavilla: toukokuu – lokakuu
Ryhmäkoko: 5 – 20 henkilöä
Hinta: 225 €

Osta

Metsäelämys kaikilla aisteilla

Tiesithän, että tutkimusten mukaan 10 min. metsässä laskee jo verenpainetta. 20 minuuttia kohentaa mielialaa, tunti metsässä lisää tarkkaivaisuutta ja 2 tuntia metsässä parantaa elimistösi puolustuskykyä.

Metsäretkellä perehdymme metsien hyvinvointivaikutuksiin ja teemme eri aistein metsämieliharjoitteita koulutetun vetäjän johdolla sekä tutustumme Parkanon Kaitojen vetten rannalla kulkevaan hyvinvointipolkuun. Metsämielimenetelmä on syntynyt vuosikymmenten valmennuskokemusten myötä. Se pohjautuu vahvasti käyttäytymistieteelliseen ja ympäristöpsykologiseen tutkimustietoon. Kokoontuminen Känkoskikeskuksen parkkipaikalla.

Kesto: 2-3 tuntia
Saatavilla: toukokuu – lokakuu
Ryhmäkoko: 5 – 15 henkilöä
Hinta: 225 €

Osta

Rentouttava retki muinaiselle merenrannalle Alkkianvuorella

Alkkianvuorella patikoit vaihtelevassa ja jyrkkäpiirteisessä pirkanmaalaisessa, karun vedenjakajaseudun metsäluonnossa. Alueen erikoisuutena ovat mm. jääkauden jälkeisistä meri- ja järvivaiheista kertovat rantakivikot, rinnesuo ja rauhoitettu mukuramänty. Alkkianvuori on yksi Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-alueen luontokohteista. Kokoontuminen Alkkianlammen kodalla, luontopolun lähtöpaikassa.

Kesto: noin 3 tuntia
Saatavilla: toukokuu – lokakuu
Ryhmäkoko: 5 – 20 henkilöä
Hinta: 225 €

Osta

Terveyttä ja hyvinvointia metsäluonnosta – opastus aikuisille Koveron perinnetilan lähiympäristössä 

Lukuisat kotimaiset ja kansainväliset tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, miten elintärkeä rooli metsillä ja monimuotoisella luonnolla on ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Luontoympäristö yhdistyy lyhytkestoisten terveysvaikutusten lisäksi myös pidempiaikaisiin terveys- ja hyvinvointivaikutuksiin. Sosiaali- ja terveyspalveluissa onkin ryhdytty yhä monipuolisemmin hyödyntämään näitä nykytutkimuksen tuomia tuloksia.

Oppaan johdolla perehdymme metsäluonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksiin lumoavassa Koveron perinnetilan lähimaastossa, Seitsemisen kansallispuistossa. Aluksi kokoonnumme Koveron kruununtorpan pihapiiriin, missä opas kertoo lyhyesti torpan tarinan sekä metsäluonnon terveys- ja hyvinvointitutkimusten ja sovellusten kehittymisestä parin viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämän jälkeen patikoimme kaikessa rauhassa tovin matkaa Haukilammelle johtavaa metsäpolua pitkin, samalla perehdymme eri puulajien ja metsiköiden terveys- hyvinvointivaikutuksiin sekä teemme muutamia hyvinvointi- ja metsämieliharjoitteita.

Kehon ja mielen luontaisella kuntosalilla voit kuulostella voimavarojasi ja syventää samalla omaa luontokokemustasi.

Kesto: 1,5 – 2 tuntia
Saatavilla: toukokuu – lokakuu
Ryhmäkoko: 5 – 10 henkilöä
Hinta: 150 €

Osta

Jokamiehen oikeudet luonnossa liikkumiseen löydät osoitteesta www.ymparisto.fi/jokamiehenoikeudet.

Kalastusvälineet

SyVilla tarjoaa maksutta vuokralaisten käyttöön soutuveneitä, kanootin, pelastusliivit sekä kalastusta varten kesällä onget ja virvelin, talvella pilkkikairan ja pilkit. Kalastusta varten tulee lunastaa isäntäväeltä kalastusmaksu.

Päiväretki SyVillaan

Vietä rentouttava retkipäivä SyVillan perinteikkäässä miljöössä Parkanossa Kovesjärven rannalla luonnon rauhasta nauttien. Tervetulokahvin lomassa kuulet Syväniemen mäkituvan perustaneen perheen kiehtovan tarinan. Muun ohjelman räätälöimme toiveittesi ja aikataulusi mukaiseksi.

Kesto: 3-4 tuntia
Saatavilla: ympäri vuoden mikäli SyVillassa ei ole lomalaisia
Ryhmäkoko: maks. 30 henkilöä
Hinta: 200 € sis. alv 24 %  + kahvitus/ateriat

Osta

Ratsastus

SyVillan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Talli Satumaa, joka tarjoaa erinomaiset ratsastusmahdollisuudet. Tarjolla on myös erilaisia hevosajeluja. Yhteystiedot: Satu Koivisto, puh.: +358400 770 2138, satu.koivisto@outlook.com.

SyVilla

Syväniementie (Syväniemen metsätie) 119-47
39700 Parkano

Yhteystiedot


Tuulia Syvänen
tuulia@honestyeurope.com
+358 44 287 5400
#LH-Geopark
#Parkano
#Lomamökki
#Vuokramökki
#Luontoretket
#Majoitus
#Rantasauna
#Savusauna

Geopark
Visit Parkano