Syväniemen mäkitupa – SyVilla – ympäröivine rakennuksineen Parkanon Kovesjärven rannalla tarjoaa upeat puitteet lomailuun, pienimuotoisiin kokous-, juhla- ja yritystilaisuuksiin, leirikoulujen tai vaikkapa saunailtojen järjestämiseen.

Rantasauna, kylpytynnyri ja laavu

Vuonna 2010 rakennettu 25 neliömetrin rantasauna käsittää löyly-, pesu- ja pukuhuoneen, jossa pieni puulämmitteinen tunnelmatakka. Löylyhuoneen parvelle mahtuu saunomaan kerralla viisi henkilöä. Saunan kiuas on puulämmitteinen ja pesutilassa on lattialämmitys. Kesällä vesi tulee järvestä suoraan pesuhuoneeseen pumpun avulla, mutta talvella vesi pitää kantaa järvestä. Löyly- ja pesuhuoneen yläpuolella on nukkumaparvi neljälle henkilölle. Saunarakennukseen kuluu lisäksi lasitettu eteistila vilvoittelua varten ja sen yläpuolella oleva pieni parveke, jonne käynti on makuuparven kautta. Saunarakennuksen edessä on laaja lämpökäsitellystä puusta rakennettu terassi kalusteineen ja grillikatos sekä puilla lämpiävä kylpytynnyri. Portaat terassilta johtavat suoraan laiturille. Rannassa on lisäksi pieni erillinen terassi parikeinua ja lepotuolia varten sekä erillinen ulkokäymälä. Rannasta löytyy myös nuotiopaikka grillausta varten, vene ja kanootti sekä pelastusliivit.

Läheisessä Pikkusaaressa on perinteinen laavu tulisijoineen, jossa voi paistaa makkaraa ja keittää nokipannukahvit. Laavulla mahtuu yöpymään neljä henkilöä.

Mikäli SyVillassa on samanaikaisesti vuokralla useita eri ryhmiä/henkilöitä tulee rantasaunan ja kylpytynnyrin käyttövuoroista sopia erikseen isäntäväen kanssa. Muutoin sauna ja kylpytynnyri ovat vuokralaisten vapaassa käytössä saunamaksua vastaan.

Saunan edustalla ranta on matala ja hiekkapohjainen, erinomainen lapsiystävällinen uimaranta.

Rantasauna ja kylpytynnyri ovat myös vuokrattavissa erikseen sopimuksen mukaan esim. saunaillan järjestämiseksi. Ne voi varata joko valmiiksi lämmitettynä tai lämmityksen voi hoitaa itse.